Typer af LMS

Nu da vi ved, hvad et LMS er, hvorfor du skal anvende et LMS og hvordan du skal evaluere et LMS. Lad os se på learning management systemet fra et andet perspektiv. Hvad er de forskellige typer af learning management systemer?

I denne artikel vil vi fortælle om de forskellige LMS-systemer.

Knowly
Content writer
Posted den
Læsetid 3 minutes

Webbaseret LMS vs installeret LMS software

Den største forskel i LMS-løsninger ligger i om de er webbaseret eller en software, som skal installeres. Tidligere var du nødt til at installere en software på din server. Og din IT-afdeling var nødt til at være indvolveret i processen. Der fulgte regninger for installation og vedligeholdelse. Hvilket var meget omkostningsfuldt. Moderne LMS-udbydere udvikler webbaseret online learning management systemer. Omkostningerne ved en webbaseret løsning er en brøkdel af omfattende softwareinstallationer. Dertil kommer at LMS-udbydere vedligeholder deres software og blive ved at udvikle det og optimere deres online LMS-software. Ingen store omkostninger for installation, og de månedlige ydelser er langt mindre end ved installeret software

Saas / Cloud LMS vs Hosted LMS

I den webbaseret software har du to forskellige muligheder. Du kan vælge et saas LMS eller du kan selv hoste softwaren. Hvis du selv vælger at hoste, har du den fulde kontrol over serverens specifikationer. Men du er samtidig også selv ansvarlig for sikkerheden på din server. Du er nødt til at installere updates. Hvis du vælger et online saas LMS ligger ansvaret hos LMS-udbyderen. Du kan koncentrere dig om at skabe onlinekurser.

Gratis vs Kommerciel løsning

Hvis du har et teknisk talent i dit team og et stramt budget, så tag et kig på de mulige gratis learning management systemer. Der findes løsninger, som du kan installere og vedligeholde selv. Hvis du ikke har lyst til selv at installere og opsætte en software, så skal du vælge en kommerciel LMS-løsning.

Åben vs Lukket Source

I begge tilfælde, webbaseret og installeret software har du open og closed source learning management systemer. Online saas / Cloud LMS-software er aldrig open source. Hvis du foretrækker open source projekter, så anvend ikke tid på disse. Open source giver dig en frihed men også ansvar. Hvis du ønsker, at andre løfter byrden, så vælg et online saas LMS.

Integrationer

Når det kommer til integrationer, har du systemer med og uden. For en nem dataovergang mellem LMS og tredje part, så skal du vælge et LMS, som tillader dette.

Hvad så med Easy LMS?

Hold godt fast: vores LMS er et webbaseret LMS, hosted som et cloud LMS og udbudt til dig som et saas LMS. Eller på jævnt dansk, blot registrer og begynd at anvende vores LMS :-)

Nyttige kilder

FinancesOnline

Gå i dybden

Hvad er et cloudbaseret (SaaS) LMS?

Hvad er et cloudbaseret (SaaS) LMS?

Godt, du har truffet beslutningen. Du ønsker at introducere et learning management system i din organisation. Dog er det næste spørgsmål, hvorvidt det skal være...

Læs mere