Hoe label ik de vragen van mijn examen?

Door labels toe te voegen aan de vragen van je examen, kun je de scores bijhouden van bepaalde subcategorieën binnen de toets.
Hier vind je de instructies om labels aan te maken en ze te gebruiken voor je vragen:

Sommige examens kunnen betrekking hebben op verschillende onderwerpen die gecombineerd worden in één toets, waarna een algemene score wordt gegenereerd. Als je iedere vraag zou labelen met een bepaald label, kan het systeem ook een score per categorie genereren.

Dit is hoe je de vragen van je examen kunt labelen.

Labels voor je vragen maken

Wanneer je naar het examens tabblad gaat in het dashboard van je account, zul je een lijst vinden van je examens (als je al wat examens hebt gemaakt natuurlijk...😉) en rechtsboven op je scherm is er een knop genaamd "categorieën" (naast "maak een nieuw examen"):

Om te beginnen met het aanmaken van de labels voor je examen, klik op "categorieën":

Dit is waar je de namen voor je categorie/label kunt invoeren. Je kunt zoveel labels toevoegen als je maar wilt door op de "+ voeg categorie toe" knop te klikken.

Als voorbeeld hebben we de labels genaamd "skills", "kennis" en "ervaring" aangemaakt.

Categorieën toevoegen aan je vragen

Nu kun je deze labels toevoegen aan de vragen van je examen. Je kunt de beschikbare labels vinden onderaan ieder vragenscherm. Je kunt een vraag labelen met zoveel labels als je wilt, maar kunt het natuurlijk ook helemaal niet labelen... 😅

Wanneer je labels voor je vragen hebt gebruikt, zal het systeem in staat zijn een score te genereren voor elk van de labels.

Scores per categorie op de resultatenpagina van je toets

Wanneer de gebruikers je examen hebben afgerond, zullen ze hun score kunnen bekijken op de resultatenpagina. Dit zal zowel de totaalscore als de score per label zijn.

(Als je dit examen wilt afnemen en het resultaat zelf wilt bekijken, volg dan deze link: https://www.onlineexambuilder.com/exam/exam-38597 )

Bekijk de scores per categorie in het ANALYSEER onderdeel

Je kunt als administrator de scores van je gebruikers inzien vanaf het dashboard van je account, onder "Analyseren" in het menu van je examen.

Je kunt de scores van een specifieke gebruiker inzien door te klikken op "Bekijk details":