Slik velger du den beste LMS-prismodellen

Som du kan forestille deg, har forskjellige LMS-leverandører forskjellige prismodeller. Problemet er ofte at prismodeller holder leverandøren i tankene, i stedet for kundene. Vi vil gjennomgå de forskjellige LMS-prismodellene for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning om hvilken LMS-prismodell som passer deg best. Ansvarsfraskrivelse: vi er ganske så partiske. Mens du leser, tror vi at du vil gjette hvilken vi foretrekker.

LMS pricing
Priscila
Markedsføring
Lagt ut den
Oppdatert den
Lesetid 6 minutes

Forskjellige LMS prismodeller

I følge en nylig GetApp-undersøkelse er pris den vanligste faktoren en bedrift tar i betraktning når den velger programvare, og slår ut funksjoner, sikkerhet og integreringer [1]. De fleste leverandører prioriterer deres egne og investorenes behov når de velger en prismodell.

Hvis du vil kjøpe en LMS til bedriften din, lurer du sannsynligvis på hva de forskjellige prismodellene er og hvilken du bør velge. La oss se på noen av alternativene [2] [3].

Modell 1: Evig lisens og vedlikeholdsavgift

Hvis du ikke vil bekymre deg for månedlige eller årlige avgifter, kan du velge en LMS som tilbyr "fullstendig" eierskap. Denne modellen, også kjent som en evigvarende lisens, er den gammeldags måten. Det høres ut som en drøm for økonomiavdelingen din, men det er det faktisk ikke.

Denne modellen har vanligvis en forpliktelse til store årlige kontrakter

Du må sannsynligvis betale for et oppsettgebyr, fordi det er for komplisert. I de fleste tilfeller må du installere programvaren på selskapets lokale datamaskiner. LMS-en vil oppta harddiskplass i stedet for å være tilgjengelig fra nettskyen.

Problemet er at etter at støvet har lagt seg, må du betale et årlig eller regelmessig vedlikeholdsgebyr for å fikse alt som kan (og vil) gå galt. Denne modellen har vanligvis en forpliktelse til store årlige kontrakter, som du må betale mye for på forhånd og håpe på det beste.

Modell 2: Skybasert abonnement og betaling per antall brukere

Denne prismodellen er en av de vanligste for skybaserte læringsplattformer. Denne strukturen inkluderer forskjellige abonnementstyper med forskjellige funksjoner. Hvert abonnement har en annen brukergrense (elever eller deltakere, dvs. de som tar i bruk læringsinnholdet ditt). Avhengig av LMS-leverandøren kan disse brukerne være registrert eller ikke:

• Betale per bruker: Med denne modellen betaler du for hver person som bruker LMS-en, enten registrert eller ikke. Det eliminerer potensielt bryet med å legge til og fjerne brukere hele tiden. Men det kan bli ganske kostbart hvis du har mange brukere.
  • Betale per registrerte bruker: I denne modellen må hver bruker være registrert i LMS-en (opprette innlogging og passord) for å få tilgang til læringsplattformen. Det er nødvendig å legge til og fjerne brukere ofte for å "rydde plass" for nye.
  • Betale for aktive brukere: Denne modellen høres ut som et av de mest kostnadseffektive alternativene, men er ganske vanskelig å forstå og vedlikeholde. Du betaler bare for antall brukere som har tilgang til LMS-en din i løpet av en bestemt faktureringssyklus (for eksempel hver måned eller hver tredje måned). Avhengig av lengden på faktureringssyklusen, er det kanskje ikke et interessant alternativ. Hvis forskjellige brukere kommer og går hele tiden, kan du ende opp med å betale for "aktive" brukere som ikke er aktive lenger.

Modell 3: Skybasert abonnement og ubegrenset antall brukere

I denne modellen betaler du en månedlig eller årlig lisens for din LMS. Lisensen tillater et ubegrenset antall brukere, aktive eller ei. Når du vurderer forskjellige læringsplattformer bør du sjekke om det er andre gebyrer for oppsett, kontrakter eller lignende. Lisensen kommer ofte i tre eller fire forskjellige nivåer med forskjellige tilgjengelige funksjoner.

Modell 3 gir deg den mest generøse mengden fleksibilitet

For å få tilgang til flere funksjoner, må du kanskje oppgradere til et høyere abonnementsnivå. Fordi det er et månedlig eller årlig abonnement, er det relativt enkelt å bytte til en annen LMS-leverandør med tanke på kontrakt, selv om det fortsatt krever mye arbeid å endre systemer. Modell 3 gir deg den mest generøse mengden fleksibilitet. Du trenger heller ikke å bekymre deg for å legge til, fjerne eller holde styr på dine aktive brukere.

Modell 4: Tilpasset prissetting

Bedrifter foretrekker kanskje å gå etter tilpasset pris og en tilpasset LMS i stedet for et hylleprodukt. Noen LMS-selskaper er spesialiserte i det markedet. Å sette opp et slikt system for store selskaper kan være en lang og vanskelig prosess.

Etter mange møter, godkjenninger, forespørsler og tilpasninger er LMS-en klar til bruk. Fordelen er at selskapet får et verktøy som er fullt tilpasset deres behov. Ulempene er de høye kostnadene og de lange prosessene som er involvert. Det er grunnen til at noen bedrifter velger hylleprodukt-versjoner, altså læringsplattformer som er fullstendig klare til bruk ved kjøp.

Hvilken LMS-prismodell er best?

Å velge den beste prismodellen for deg avhenger av prisen og tjenesten som tilbys. Etter å ha lest deg opp på alle de forskjellige prismodellene, vet du kanskje hvilken som er vår favoritt. Det er prismodell 3: skybasert abonnement og ubegrensede brukere. Det er også Easy LMS sin prismodell!

Easy LMS kom med en unik prismodell for å begrense deltakerøkter

Hvilken prismodell bruker Easy LMS?

Hvis du har sjekket siden med våre priser, har du sannsynligvis lagt merke til at vi ikke tar betalt per bruker. Vi har tre primære abonnementsnivåer med forskjellige funksjoner og en grense for deltakerøkter.

Det er en grunn til det. Easy LMS startet som et quizverktøy, tillot mange forsøk per deltaker. Siden det var en quiz, trengte folk å kunne spille uregistrerte. Det er forresten fortsatt mulig i verktøyet vårt. Så vi kom opp med en unik prismodell for å begrense deltakerøkter. En deltakerøkt er et forsøk på kurs, eksamen eller annet læringsinnhold. En person kan ha flere forsøk, eller flere personer kan ha ett forsøk. Det spiller ingen rolle. Hvis du ønsker å vite mer om deltakerøkter, kan du lese om det her.

Så det var ikke fornuftig for oss å belaste per bruker. Det var ikke med tenkt den gangen, men vår unike prismodell begynte å tiltrekke seg flere og flere kunder som ikke ønsket å betale per bruker. Det var til og med en tid da vi vurderte å bytte til en "aktiv bruker"-prismodell, men vi fant ut at de fleste foretrakk vår "deltakerøkt"-modell etter å ha kartlagt kundene våre. Så vi holdt fast ved det. Vi tror du vil like det også 🙃.

Nyttige ressurser

1. GetApp
  2. eLearning Industry
  3. Capterra

Ofte stilte spørsmål

• Hva er noen LMS-prismodeller?
    LMS prismodeller inkluderer: Evig lisens + vedlikeholdsavgift; Skybasert abonnement + betaling per antall brukere; Skybasert abonnement + ubegrenset antall brukere; Tilpasset prissetting.
  • Hvilken prismodell er best?
    Det avhenger av prisen og tjenesten som tilbys, men hos Easy LMS synes vi at modellen "skybasert abonnement og ubegrensede brukere" er den beste.
  • Hvilken prismodell bruker Easy LMS?
    Easy LMS benytter prismodellen ”skybasert abonnement og ubegrensede brukere”. Vi har tre hovednivåer for abonnement med forskjellige funksjoner og en grense for deltakerøkter.

Gå i dybden

Er nettlæring like bra som å lære ansikt til ansikt?

Er nettlæring like bra som å lære ansikt til ansikt?

I en ikke så fjern fortid var læring ansikt til ansikt det eneste valget. Men nå, med fremveksten av teknologi, blir nettlæring raskt mer og...

Les mer