Hur importerar jag frågor till min frågesport?

Har du många frågor som du vill lägga till?

Du kan ladda upp ett flertal frågor i din frågesport på en gång genom en import. Hitta en exempel .csv-fil (finns bifogat till denna artikel) med den rätta strukturen för att importen ska fungera korrekt.

Ändra ingenting i den första raden, och ange ditt innehåll nedan i de specificerade kolumnerna. Det är allt! : )

Du bör ange ditt innehåll i kolumnerna på det här sättet:
Question > ange frågan här (en fråga per rad)
Answer_1 > ange korrekt svar här
Answer_2 > ange ett annat svar här (om din fråga har 2 eller fler korrekta svar så bör de stå högst upp på listan)
Answer_3 till answer_10 > ange de andra svaren här
Correct_answers > ange antal korrekta svar här (vanligtvis är det "1", men det kan vara hur många som helst)

Tveka inte att höra av dig till oss om du stöter på några problem på vägen. Vi hjälper dig gärna!

Har du svårigheter med att importera frågor till din frågesport?

Den mest vanliga anledningen till varför uppladdningar inte fungerar är att CSV:et inte är i ett UTF-8 format. Du kan ställa in Excel så att CSV-filer sparas som UTF-8 på det följande sättet:

1. Gå till "Spara som" och välj "Extra" i dropdown-menyn, och därefter "Webbalternativ"
  2. Gå till fliken "Encoding" och ställ in den på UNICODE UTF-8

Notera att Excel på MAC OS inte kan spara i UTF-8-format (ingen vet varför). Ett enkelt sätt att komma runt det är att ladda upp filen i Google Docs och sen ladda ner den som en CSV-fil, den kommer då automatiskt ha UTF-8-kodning.

Kom igång idag!

Häng med nästan 1 miljon användare och prova på vårt fantastiska verktyg.

Registrera dig kostnadsfritt