Testaa, voisiko Qigong (chi kung) olla sinun lajisi

Terve! Tämä leikkimielinen testi on tehty Sinulle joka haluat pohtia, mitä odotuksia sinulla on liikunnasta, eri liikuntalajeista ja tavoista harjoitella. Ja edelleen, olisiko juuri Sinusta vastaamaan qigong (chi kung) harjoittelun tarjoamaan haasteeseen.

Tietoa qigongista (lausutaan tsiikung) löytyy suomeksikin jo paljon, mutta tämä testi on pyritty kirjoittamaan niin, että sen tehtyäsi olisit tavoittanut joitain kokemuksellisia ja erityisiä (tai ei-niin-tuttuja) piirteitä, mitä qigong tunneilta ja harjoittelusta saattaa löytyä. Qigong harjoittelu palkitsee runsain mitoin, kunhan juonesta ensin pääsee kiinni.

Tee testi ja pohdi annettujen kysymysten ja vastausvaihtoehtojen äärellä, mikä juuri sinulle on liikunnassa tärkeää. Millaisia kokemuksia odotat, minkälaiseen tapaan harjoitella olet tottunut, ja onko mahdollisesti joitain hyötyjä, joita toivot harjoittelulla saavuttavasi.

Jos tästä testistä ja sen herättämistä ajatuksista on sinulle iloa ja saat ehkä oivalluksiakin, niin silloin testi on onnistunut tavoitteessaan. Mukavaa testailua! Osku Leinonen, Terveys Qigong- ja butoh-ohjaaja. Taidetila Pelto ja Kulttuuriosuuskunta Komeetta, Tampere.